A peu pel País Basc – Josep Maria Espinàs

0
21

Existeix un País Basc més enllà de les notícies polítiques, i sovint de violència, que es troben als mitjans de comunicació? No hi ha res més, a Euskadi? En el seu llibre anterior, A peu per Castella, Josep M.
Espinàs ja es mostrava sorprès per l’absència de testimonis viscuts sobre el páramo i les terres de Sòria.
Ara pot dir: «Els camins de Bizkaia, tampoc han vist passar mai cap escriptor que volgués anar a poc a poc per veure alguna cosa no premeditada, però real?».
A peu pel País Basc és la crònica literària de la immersió que Espinàs ha fet en un paisatge i unes formes de vida que contrasten fortament amb les seves experiències anteriors.
I la narració desmunta també molts tòpics, perquè l’escriptor mira i escolta allò que només a peu es pot veure i sentir als camins, als carrers i a les places dels pobles de Bizkaia.
I així troba, al bosc d’Ermua, el capellà amic d’un regidor assassinat; i a Markina, la Universitat de la Pilota, i en una casa rural una basca nascuda a Califòrnia, i els supervivents del bombardeig de Gernika, i arriba a Lekeitio per entendre una mica més els bascos mirant el mar.
A peu pel País Basc no és un llibre de política, ni d’història, ni de sociologia d’Euskadi.
És la narració d’una experiència personal, modesta però reveladora, d’uns fets i d’una gent que no surten mai als titulars dels diaris.

 

Más Datos del libro:
Título A peu pel País Basc
Autor Josep Maria Espinàs
Año Publicación 1999
Series Libro 12 en la Viatges a peu serie
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario