La novel·la de tres rals – Bertolt Brecht

0
195

Jonathan Peachum és l’amo d’una empresa que extorsiona als captaires i els ofereix ajuda i protecció a canvi d’una part de la recaptació que fan.
La filla d’en Peachum, la Polly, celebra les seves noces en secret en un estable amb en Macheath, el cap dels lladres de la ciutat.
Quan la Polly explica als seus pares que s’ha casat amb Macheath, en Peachum no ho accepta i comença a maquinar per cercar la manera de tancar-lo a la presó i treure-se’l del davant.
Publicada sis anys després de l’estrena de L’Òpera de tres rals, amb llibret del mateix Brecht i música de Kurt Weill, que fou acollida amb gran èxit, La novel·la de tres rals significà molt més que una mera novel·lació d’un argument teatral.
De fet, era un eixamplament, en extensió i en profunditat, del tema.
Com ha notat la crítica, en L’Òpera Brecht ‘no és encara sinó un revolucionari destructiu, per al qual pràcticament qualsevol institució, llei i classe han d’ésser abolides’, és a dir, continua essent, en el fons, un anarquista; en canvi, en La novel·la de tres rals la seva visió del món és més madura.
Per aquest motiu La novel·la satisfà aquells qui aplaudeixen sense reserves L’Òpera i aquells qui, admirant-la com a peça històrica, li fan retret d’excessos formals: tant els uns com els altres, doncs, troben en La novel·la de tres rals el Brecht que ha sabut fer-se un clàssic del segle xx.

 

Más Datos del libro:
Título La novel·la de tres rals
Autor Bertolt Brecht
Año Publicación 1933
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here