El capità Carleton – Daniel Defoe

0
14

Les falses memòries del capità anglès George Carleton durant la Guerra de Successió serveixen a Daniel Defoe per escriure una novel·la d’aventures i intrigues ambientada en la Catalunya del 1713, abans del tractat d’Utrecht, signat l’11 d’abril d’aquell any.
L’autor de Robinson Crusoe i Moll Flanders s’esplaia en observacions sobre els costums locals, narra l’heroïcitat dels catalans i de les forces aliades contra l’exèrcit borbònic de Felip V, descriu magníficament la presa del castell de Montjuïc, i es deixa impressionar per l’espectacle geogràfic i espiritual del conjunt benedictí de Montserrat.
Com tota l’obra d’aquest gran escriptor anglès, El capità Carleton va dirigida, pel seu ritme narratiu, a lectors joves, però el moment històric que descriu fa que aquesta novel·la esdevingui una lectura imprescindible per a tots els amants de la història, ja que el públic adult hi trobarà moltes claus per entendre la caiguda de Barcelona sota les tropes borbòniques.
Traduïdes per primera vegada a la nostra llengua, aquestes aventures d’un suposat capità Carleton van rebre el reconeixement dels lectors britànics de l’època.
Però va ser una reedició publicada al començament del segle XIX amb pròleg del gran escriptor romàntic Sir Walter Scott la que va convertir aquesta novel·la en un gran èxit editorial.
La importància d’aquest llibre rau en la seva doble lectura: la memòria militar i el relat d’un viatger.

 

Más Datos del libro:
Título El capità Carleton
Autor Daniel Defoe
Año Publicación 1727
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario