Els déus inaccessibles – Miquel Àngel Riera

0
17

Els déus inaccessibles és una anàlisi del drama exultant que significa veure’s sotmès davant la Gràcia.
Però al mateix temps és alguna cosa més: ¿és que potser no en traiem, arran de la seva lectura, tota una invitació a la sensualització total, la viva proposició d’assumir una definitiva i compromesa actitud humana consistent a potenciar al màxim la nostra capacitat d’entusiasme i, al cap i a la fi, acceptar com a sublim la sexualització de les nostres passions? Es diria que l’escriptor ha mantingut una lluita amb si mateix per tal de despullar-se de tota solució anecdòtica o externa i tancar-se en la seva pròpia vida imaginària, en la pròpia influència del seu ésser, fins a emparar-se plenament de la inexorable puixança de la bellesa.
I per aconseguir-ho, ha renunciat gairebé a l’acció i, de forma absoluta, a l’atractiu recurs del diàleg.
El relat es converteix, aleshores, en una meditació i, per ser més exactes, en una confessió general.
El seu tema, podrà objectar-se, no és original: sens dubte no difereix essencialment de l’exposat el 1912 per Thomas Mann a la seva cèlebre La mort a Venècia.
Però el tema, quasi mític, susceptible, per tant, de les més variades aplicacions, solament li serveix a l’autor per contar-nos els dubtes i les inquietuds d’un senzill rector de poble.
Aquest, viu seduït per l’atracció dels déus —encarnació dels ideals hel·lènics que assumeix amb la lectura dels poetes llatins— i alhora manté amb fervor el seu compromís amb Déu.
Migpartit entre el seu ésser moral i la passió que el fa sentir bo i culpable, troba l’equilibri —o s’ho pensa— construint amb un zel obsessiu una muralla que li justifiqui la passió i en capgiri el sentit.

 

Más Datos del libro:
Título Els déus inaccessibles
Autor Miquel Àngel Riera
Año Publicación 1986
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario