La transformació – Enric Larreula

0
21

El Bernat Prats d’aquest llibre és un personatge inventat, però potser hauria pogut existir en la trasbalsada Catalunya del segle XVI.
Nascut a Fontanilles, un poble minúscul de la zona humida del Baix Ter, en Bernat és, sense proposar-s’ho, testimoni de primer rengle de molts esdeveniments històrics cabdals que van sotraguejar el seu país i, en molts aspectes, el món sencer.
Com a català, en Bernat viu el regnat de la nova dinastia que arrenca amb Carles I i el seu fill Felip II de Castella i I de Catalunya-Aragó, i que comporta l’hegemonia total castellana damunt els altres territoris peninsulars.
Presencia l’accelerada decadència política, econòmica i cultural de les terres catalanes, la pèrdua dels mercats mediterranis, el fustigament constant dels pirates barbarescos i turcs, el dramàtic fenomen del bandolerisme, les inacabables guerres europees, polítiques i religioses… Recollit, educat i «transformat» per un savi català que viu a Sicília, i un pare i una filla jueus que viuen amb ell, en Bernat comprèn moltes coses, i amb el desig de tornar als jueus catalans el tresor que havien amagat a Girona abans de l’expulsió i que la Inquisició els va robar, acaba lluitant contra la Santa Inquisició i contra el mateix rei de l’imperi més extens que ha existit mai.
La vella Mediterrània, les costes nord-africanes, les terres americanes acabades de descobrir, Anglaterra, les planes dels Països Baixos i molts altres punts del planeta són el paisatge natural i humà que en Bernat Prats anirà descobrint en la seva lluita per la supervivència enmig d’un món hostil i canviant.

 

Más Datos del libro:
Título La transformació
Autor Enric Larreula
Año Publicación 2006
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario