Antologia poètica – Guerau de Liost

0
39

Guerau de Liost és el pseudònim que, com a poeta, utilitzà Jaume Bofill i Mates (1878-1933), una de les figures cabdals del Noucentisme.
Els seus llibres foren La Muntanya d’Ametistes (1908), La Ciutat d’Ivori (1918), Somnis (1913), Selvatana Amor (1920), Ofrena rural (1926), Sàtires (1929)… L’evolució poètica de Guerau de Liost comprèn tres períodes, que en la present antologia —a cura d’Enric Bou— queden ben establerts: el primer és el de la seva adscripció militant al Noucentisme; el segon engloba la crisi dels ideals noucentistes, tant a nivell personal com generacional; i el tercer moment inclou les provatures poètiques més o menys relacionables amb l’avantguardisme, la crítica moralista de la societat del seu temps (Sàtires) i el retorn al seu interès poètic inicial (el Montseny), ara sota la influència del postsimbolisme.
Això explica que, cap al final de la seva vida, Guerau de Liost refés completament el seu primer llibre, fins al punt que alguns poemes resultaren de fet nous.
En aquest sentit, doncs, la selecció que oferim és un intent rigorós d’abastar tota la complexitat de la important obra poètica de Guerau de Liost.

 

Más Datos del libro:
Título Antologia poètica
Autor Guerau de Liost
Año Publicación 1932
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario