Somni d’una nit d’estiu – William Shakespeare

0
20

De les tres grans comèdies que va escriure William Shakespeare, Somni d’una nit d’estiu va ser la primera; les altres dues són Al vostre gust i Nit de Reis.
L’exuberant imaginació de Shakespeare, que brolla constantment de l’argument i que apareix, de manera explícita, a l’últim acte de l’obra en les memorables paraules del duc Teseu sobre els poetes, els enamorats i els folls, ha inspirat pintors (Fuseli, Dadd, Rackham), músics (Mendelssohn), coreògrafs (Balanchine) i compositors d’obra (Purcell, Britten).
Malgrat que Somni d’una nit d’estiu està basada en arguments típics de comèdia llatina, Shakespeare en complica els fils argumentals i temàtics.
Així, en lloc de la típica parella d’enamorats, n’hi posa dues, i multiplica les peripècies gràcies als filtres amorosos d’Oberon i als errors de Puck.
A part de la història dels enamorats, apareixen en l’obra altres mons: el de Teseu i Hipòlita, el d’Oberon i Titània i el dels artesans, que volen representar una tragèdia sobre els amors de Píram i Tisbe, un efecte del teatre dins el teatre que converteix la tragèdia en una farsa.

 

Más Datos del libro:
Título Somni d’una nit d’estiu
Autor William Shakespeare
Año Publicación 1599
Series
Formatos Epub, Mobi, PDF, Físico
Valoración Sin puntuación

 

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Google

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Bing

Buscar y descargar Epub, Mobi, PDF en Sitio de Descargas

Deja un comentario